Molen Fortuna

Page
Menu
News
You are here:   Home > Activiteiten

Activiteiten

2021

Er is geregeld met de molen gedraaid en incidentele bezoekers hebben, met inachtneming van de coronaregels, een kijke kunnen nemen.

Raadpleeg de Facebook-pagina voor openingsdagen.

11 september Open Monumentendag

Gevarieerd bezoek op Open Monumentendag 2021 De Koren- en Pelmolen Fortuna kreeg zaterdag 11 september bezoek van een gevarieerd gezelschap belangstellenden. Ook dit keer heel wat uit de directe omgeving, die net dat duwtje in de rug van Open monumentendag nodig hadden om de molen binnen te gaan. Veelal waren het betrekkelijk nieuwe inwoners van de gemeente Westerkwartier, die nu het lokale erfgoed kwamen bekijken. Of mensen die bewust op Open Monumenten-route waren en de molen er even bij namen. Een flink deel van de bezoekers waren ouders met (heel) jonge kinderen. Ook de jongsten bleken na de (in)spannende klim naar de stellingzolder of nog hoger zeer geïnteresseerd in het raderwerk van het al ruim 125 jaar oude rijksmonument. Maar het mooiste vinden ze vaak toch het uitzicht van de verbluffende hoogte van de stelling.

Tot begin november bent u trouwens vrijwel elke zaterdag welkom in de molen Fortuna te Noordhorn. Zie de facebook-pagina voor onverhoopte sluiting. Daarna is het te koud en is de molen eind maart/begin april 2022 weer open voor publiek.

 

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login